I 2002, under en reise til det sentral-afrikanske landet Kongo, ble en blodig, to år gammel jente plassert i armene til Rune Edvardsen. Hennes fortvilte mor fortalte at lille Dina var blitt voldtatt av flere soldater. Dette ble starten på Dina Stiftelsen. Åtte år etter at Rune og noen av hans venner ga penger og fikk Dina behandlet på sykehus, har hundrevis av jenter i lignende situasjon fått en ny start på livet gjennom stiftelsens arbeid. Under skoleavslutningen på Flekkefjord videregående skole nylig kunne Edvardsen ta imot 35 000 kroner som var overskuddet fra årets russerevy. Skolens elever har de seneste årene bidradd med over 400 000 til stiftelsen.

-Jeg er utrolig takknemlig for at russen stiller opp for andre og bruker hele overskuddet fra årets russerevy til Dinastiftelsen, sier Rune Edvardsen til avisen Agder.

Sitater fra Dina stiftelsens brosjyre:
"Soldater kom til huset vårt. De begynte å voldta meg. Min mann prøvde å reddeDina - info meg. De skjøt og drepte ham. Så drepte de fire av mine barn. Nå har jeg bare min lille baby og hans storebror igjen." Kvinne i Bukavu, Kongo
"Jeg var inne i huset vårt sammen med storesøsteren min. Vi var alene hjemme. Soldater stormet inn, og to av dem voldtok meg." Sarah, 6 år

"Jeg var ute på markene for å sanke grønnsaker. En Interhamwe-soldat kom og truet meg med våpen. Han sa at hvis jeg flyktet skulle han drepe meg. Så dro han av klærne mine og voldtok meg. Nå vil jeg gjerne bo på Dinasenteret og få hjelp"
Aline, 12 år

av admin, publisert 28. juni 2010 | Skriv ut siden