Fylkestinget ga i dag klart uttrykk for at Vest-Agder fylkeskommune vil ha dampskipet ”Hestmanden” ferdigstilt som krigsseilernes minnesmerke så snart som praktisk mulig. Fylkestinget besluttet at fylkeskommune skal anmode Riksantikvaren om å godkjenne et tilbud med en kostnadsramme på 22,5 millioner kroner fra Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter for restaurering av skipet ut fra at skipet skal ligge ved kai. Vest-Agder fylkeskommune vil tilby seg å forskottere Riksantikvarens tilskudd under forutsetning av en utbetalingsplan med seneste utbetaling i 2013.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer