I desember 2009 ble Vest-Agder fylkeskommune kontaktet av Støttegruppen for voksne med frastjålet barndom med spørsmål om Vest-Agder fylkeskommune ville gjøre det mulig for personer som har opplevd overgrep og/eller omsorgssvikt i perioden 1993-2004 å fremme krav om oppreising. Dette vil i tilfelle kreve en vedtektsendring for oppreisingsutvalgets mandatperiode. Fylkesutvalget gjorde det tirsdag klart at Vest-Agder fylkeskommune erkjenner manglende samsvar for mandatperioden til granskingsutvalget og mandatperioden til oppreisingsutvalget. Personer som har opplevd overgrep og/eller omsorgssvikt i Vest-Agder fylkeskommunes barneverninstitusjoner i perioden fra 1.januar i 1993 til 31. desember 2003 gis anledning til å fremme krav om oppreising i henhold til vedtektene for den kommunale oppreisingsordningen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden