Fylkestinget ble tirsdag orientert om fjorårets drift for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Regnskapet endte med et underskudd på nesten 1,4 millioner kroner. Fylkeskommunens tilskudd var på 600 000 kroner. I forbindelse med rehabiliteringene på skipet i perioden 2003-2009 ble det tatt opp et lån med Kristiansand kommune på 13,5 millioner kroner i 2007 med avdragsfrihet i to år. Det vil videre komme store utfordringer for stiftelsen. I forbindelse med planlagte videre rehabilitering frem mot 2012 som er anslått til 14 millioner kroner vil det økonomiske kostnadstrykket øke ytterligere. Fylkestinget går inn for å blant annet få etablert partnerskap for å løse stiftelsens utfordringer fremover.

Fylkestinget ber fylkesrådmannen om å utrede en sak hvor en går igjennom stiftelsens driftssituasjon og behov for rehabilitering og forlag til hvordan dette kan finansieres i et partnerskap

Fylkestinget ønsker videre at fylkeskommunen i samarbeid med Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet skal arbeide for at Forsvaret også tar i bruk Fullriggeren Sørlandet til bruk til skoletokt for sjøkrigsskole- og befalskolelever.


av Torkelsen, Jan H., publisert 16. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer