Luer, hatter, skaut, hijab, buff, krone - gjennom alle tider har hodeplagg vært en del av et antrekk. Det kan være av praktiske årsaker som for eksempel å holde kulda ute, eller det kan være som et symbol. Til den norske nasjonaldrakta har kvinnene hodeplagg som forteller om de er gifte eller ugifte. I oktober blir det seminar og utstilling om hodeplagg på Kulturtorvet i Lindesnes. Har du et hodeplagg som burde være med på utstilling, fordi det har en historie eller fordi det forteller noe om tida den ble brukt – i fortid eller nåtid, så lever det på Kulturtorvet i Lindesnes. Tips gjerne en nabo eller en bekjent med tospråklig bakgrunn som har et hodeplagg som er typisk for landet familien har slekt i.

Prosjektet Hodeplagg er et samarbeid mellom Lindesnes kommune, FN-sambandet Sør og Vest-Agder fylkeskommune. Ideen kom opp i forbindelse med at 2010 er FNs internasjonale år for tilnærming mellom kulturer. FN-sambandet og Vest-Agder fylkeskommune hadde lyst til å samarbeide om et tiltak i den forbindelse. Hodeplagg er noe alle har et forhold til i alle kulturer og i alle samfunn. I vår moderne tid er temaet mer aktuelt enn noen gang i forhold til innvandring. Utstillinga vil vise ulike hodeplagg fra egen kultur og fra folk med annen etnisk bakgrunn, men som er knytta til Lindesnesregionen. Utstillinga skal vise at regionen har en mangfoldig befolkning med røtter fra ulike land.


av admin, publisert 18. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer