Kl. 15 mandag 7. juni er det klart at det ikke er varslet noen opptrapping av streiken. Det vil si at det ikke er varslet nye uttak. Dermed er det foreløpig er fortsettelse av streiken på samme nivå som før helgen ved de videregående skolene og sentraladministrasjonen i fylkeskommunen i Vest-Agder.

av Macdonald, Cheryl, publisert 7. juni 2010 | Skriv ut siden

Rekruttering av sjøfolk til norsk skipsfart er en utfordring i et stramt arbeidsmarked. Skipsfartsnæringen trenger tusenvis av nye kvalifiserte medarbeider. De maritime utdanningsvirksomhetene konkurrerer om studenter i forhold til andre. Kristiansand Tekniske Fagskole på Kvadraturen skolesenter driver nå en kampanje for å markedsføre sine tilbud. Denne uken har ansatte og maritime studenter reist langs Vest-Agder-kysten i skipet Ingrid Alexandra for å møte aktuelle søkere.
I saken opplyser fylkesrådmann Tine Sundtoft hun registrerer en fortsatt økende interesse for fagskole-tilbudet.

Fylkestinget besluttet i juni å styrke Fagskolens virksomhet. For skoleåret 2013/14 igangsettes en ekstra deltidsklasse.