De siste årene har flere personer blitt stilt som kandidater på partilister mot sin vilje. Flere blir ikke engang spurt. Det har kunnet skje fordi valgloven åpner for at enhver nordmann kan oppføres som skandidat. For å slippe å stille, må man melde seg inn i et annet parti.Dette vil kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) nå endre på. Både Kommunal- og regionaldepartementet og Organisasjonen for sikkerhets og samarbeid i Europa (OSSE) har evaluert valgloven etter stortingsvalget i fjor.– En av de viktigste endringene vi foreslår gjelder plikten til å stille til valg. Nå skal det være nok å erklære at partiet har et politisk syn som bryter med ditt eget dersom du ikke ønsker å stille, sier Navarsete til NTB.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer