De siste årene har flere personer blitt stilt som kandidater på partilister mot sin vilje. Flere blir ikke engang spurt. Det har kunnet skje fordi valgloven åpner for at enhver nordmann kan oppføres som skandidat. For å slippe å stille, må man melde seg inn i et annet parti.Dette vil kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) nå endre på. Både Kommunal- og regionaldepartementet og Organisasjonen for sikkerhets og samarbeid i Europa (OSSE) har evaluert valgloven etter stortingsvalget i fjor.– En av de viktigste endringene vi foreslår gjelder plikten til å stille til valg. Nå skal det være nok å erklære at partiet har et politisk syn som bryter med ditt eget dersom du ikke ønsker å stille, sier Navarsete til NTB.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Fakta Om Det Nye Fylkestinget
  av jto, 16.09.19

  Fakta om det nye fylkestinget i Agder fylkeskommune

  Les mer
 • Valglogo
  av jto, 12.09.19

  Representantene i det nye fylkestinget

  Les mer
 • Valgurne Illustrasjon
  av jto, 11.09.19

  Valgresultat for fylkestingsvalget

  Les mer