Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) ønsker på sikt på sikt å tilby førerkortopplæring på alle videregående skoler. Nå blir det forsøksordning ved ti skoler ti fylker. -Vi har allerede veldig positive erfaringer fra et forsøksprosjekt, men nå blir det nye forsøk. På sikt ønsker jeg meg en ordning ved alle landets videregående skoler, sier hun til ABN. Det er satt av 200.000 kroner til ti forsøk ved videregående skolers lokaler i halvparten av landets fylker. For ikke å komme i konflikt med de elevenes rettigheter til opplæring i tråd med timefordelinger og de nasjonale læreplanene, må forsøkene gjennomføres etter skoletid.

Den tidligere samferdselsministeren sier erfaringene viser at førerkortopplæring ved skoler gir lav strykprosent. I tillegg blir fravær og kostnader ved kjøretimene redusert. De nye forsøksprosjektene skal vare i tre år og deretter evalueres.

Navarsete legger vekt på at prosjektet er rettet mot ungdom utenfor de største byene. Formålet er å bidra til at trafikkopplæringen for distriktsungdom blir mer tilgjengelig, mer effektiv og billigere for elevene. Skolene som blinkes ut må ha stor avstand til nærmeste føreropplæringstilbud.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. juni 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer