I begynnelsen av mai åpnet Vest-Agder-museet Mandal sitt nye grafikkverksted i Gustav og Emanuel Vigelands fødehjem, Vigeland Hus. Verkstedet tok i mot den første gruppen med skoleelever til grafikkopplegg. 122 elever fra sjette og sjuende trinn fikk lage sine egne grafiske trykk. Grafikkverkstedene i Vigeland Hus foregår i det rekonstruerte møbelsnekkerverkstedet til Gustav Vigelands far, Elisæus Thorsen. I farens verksted fikk Gustav prøve seg på treskjæring. Han viste talent for dette og gikk senere i lære hos distriktets beste treskjærere. Hans gode håndlag med treskjæringsverksted vises også tydelig i tresnittene han lagde.

av admin, publisert 27. mai 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer