I begynnelsen av mai åpnet Vest-Agder-museet Mandal sitt nye grafikkverksted i Gustav og Emanuel Vigelands fødehjem, Vigeland Hus. Verkstedet tok i mot den første gruppen med skoleelever til grafikkopplegg. 122 elever fra sjette og sjuende trinn fikk lage sine egne grafiske trykk. Grafikkverkstedene i Vigeland Hus foregår i det rekonstruerte møbelsnekkerverkstedet til Gustav Vigelands far, Elisæus Thorsen. I farens verksted fikk Gustav prøve seg på treskjæring. Han viste talent for dette og gikk senere i lære hos distriktets beste treskjærere. Hans gode håndlag med treskjæringsverksted vises også tydelig i tresnittene han lagde.

av admin, publisert 27. mai 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer