Også i år kan barn og voksne være med på letingen etter skjorta til Johanne Vaskekjerring. Letingen foregår i Vest-Agder-museets friluftsmuseum på Kongsgård, og målsetningen med opplegget er en lekende tilnærming til levevilkårene i byen for 150 år siden. Den noe uvanlige omvisingen starter i bakgårdene, der Johanne Vaskekjerring sover dypt. Hun har jobbet for harde livet og vasket klærne til mange av byens innbyggere som skulle være med på en båtsetting samme dagen. Byen og husene er altså tomme - men skjorta hun våknet i er altfor stor! Dermed er letingen etter hennes egen skjorte i gang; i hus, bakgårder og kramboden.

Skuespiller Inger-Helen Kilsti tar barn og voksne ikke bare med inn i husene, men forteller også om livet i Kristiansand for hundrefemti år siden; om arbeiderfamilien som bare har ett rom til disposisjon for hele familien på syv og om hvordan hverdagen til de fattige ser ut. Sjømannens lengsler blir anskueliggjort gjennom en sang som Kilsti fremfører i matrosens rom. Og i kramboden kan hun til og med se i framtiden!
Vaskekjerringen leter følgende dager etter skjorta si:Johanne Vaskekjerring i krambua
Tirsdag 06.07. kl. 12, 13 og 14
Torsdag 08.07. kl. 12, 13 og 14
Tirsdag 13.07. kl. 12, 13 og 14
Torsdag 15.07. kl. 12, 13 og 14
Tirsdag 20.07. kl. 12, 13 og 14
Torsdag 21.07. kl. 12, 13 og 14
Tilbudet er gratis for barn. Ingen påmelding, men begrenset antall deltakere per omvising.
Så kom tidlig!
Vest-Agder-museet Kristiansand har et omfattende barneprogram fra 1. juli til 15. august 2010. Det kan lastes ned her.
Johanne Vaskekjerring på leting etter skjorta

av Kathrin Pabst/Jan Torkelsen, publisert 22. april 2010 | Skriv ut siden