Årets Trebiennale ble en suksess med over 100 deltakere. Spesielt gledelig var at mange elever med byggfag på videregående skole deltok. Biennalen strakte seg denne gangen over to dager; første dag var viet tradisjon, bevaring og bruk. Påfølgende dag tok for seg innovasjon; fremtidsrettet bygging i tre. Riksantikvar Jørn Holme benyttet åpningsforedraget til å si sin mening om forvaltningen av uthavner og andre bevaringsverdige bygningsmiljøer på Sørlandet med påfølgende diskusjon.

Videre ble blant annet formingsveileder for Flekkefjord lagt fram. Presentasjon av Agder Wood som er Agderfylkenes fellessatsing på tre som materiale for fremtidsrettet byggeri åpnet konferansens andre dag.
Reinhard Krops fra arkitektfirmaet Helen & Hard AS viste innovativ og miljøvennlig arkitektur fra verdensutstillingen i Shanghai til vinnerutkastet til nytt kulturhus i Hollenderbyen i Flekkefjord.
Tommie Wilhelmsen ga oss eksempler på utsøkt trearkitektur knyttet til hytter og boliger. Videre fikk vi eksempler på miljøvennlige og fremtidsrettede bygg i regionen.
Suksessen med årets arrangement skyldes blant annet det gode samarbeidet med Flekkefjord kommune.
Rapport fra trebiennalen 2010 kan lastes ned her.

av Kristin Syvertsen, publisert 1. juli 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Plan og miljø

 • Havkraft
  av jto, 05.11.19

  Positiv høringsuttalelse om åpning for fornybar energi til havs

  Les mer
 • Vennesla Attraksjonsutvikling Illustrasjon
  av jto, 10.10.19

  Støtte til attraksjonsutviklings-prosjekt i Vennesla

  Les mer
 • Norges Lover Stilistisk Forsidebilde
  av jto, 27.09.19

  Positiv høringsuttalelse til at antall rovviltnemder blir justert

  Les mer