Historiene om barnevandrerne er dramatisk og trist, men også optimistiske historier. Familiene møtte nøden med handling, og barnas innsats hadde ofte stor betydning. Ett av disse barna var, eller kunne vært, "Yohan". Filmen om barnevandrerne er så lang sett av 160 000 mennesker. Nå er både senter og sti åpnet slik at både kan lære mer om barnevandrerne og kan gå hele eller deler av turen fra de indre bygder i Vest-Agder til det som var de velstående gårdene i Aust-Agder. Mer om både barnevandringssenteret på Konsmo og barnevandringsstien som går gjennom både Vest- og Aust-Agder finner du på www.barnevandring.no

- Så sent som for bare litt over 100 år siden var mange fattige familier i indre Vest-Agder tvunget til å sende barna sine ut på vandring, for at de kunne ta seg arbeid på gårder lenger øst. Barna, som kunne være helt ned i syv års alderen, jobbet stort sett med fjøsstell, slåttonn eller gjeting. Arbeidet var hardt og barna kom ofte ikke hjem igjen før langt ut på høsten. Dette kan du lese på nettsiden www.barnevandrer.no
Her finner du også masse praktsik erfaring om både barnevandringssenteret og stien som du kan velge å gå hele eller deler av. Prosjektet er et samarbeid mellom 9 kommuner i Aust- og Vest-Agder. Prosjektleder er Siv Hemsett, som jobber i Vest-Agder fylkeskommune.
Søndag 4. juli var det offisiell åpning av begge deler. over 350 mennesker hadde tatt turen til Konsmo for å delta i åpningen.

av Macdonald, Cheryl, publisert 5. juli 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer