Vest-Agder-museet velger å begynne på topp! Sommeren 2011 ønsker vi å arrangere en regatta for lystbåter etter 1950. Vi vil gi Kristiansand by en folkefest sentrert rundt linjelekre og unike båter gjennom utstilling og regatta. Det hele rammes inn av sommer og byliv rundt en kommende museumshavn i Nodeviga på Odderøya.
Har DU lyst til å bidra? Har du historier fra industri eller fritid knyttet til plastbåter? Har du en klassiker som kan være en flott deltaker i en uhøytidlig regatta sommeren 2011, ta kontakt med Vest-Agder-museet på epost.

I 1997 ble det foreslått at Vest-Agder-museet Kristiansand skulle flytte til sentrumsnære

Odderøya fra broen
Odderøya fra broen
Odderøya. Øya var i mange år et militært område, men er nå i ferd med å etablere seg som et regionalt kultursenter hvor blant annet byens nye konserthus ”Kilden” bygges.

Nå skal museumsplanene på Odderøya virkeliggjøres. Vest-Agder-museet Kristiansand vil gi byens befolkning og tilreisende fantastiske historier og opplevelser i en maritim havn og et nytt formidlingsbygg i Nodeviga. Et naturlig tema vil være båter. Tradisjonelt har museumsverdenen hatt fokus på trebåter. Det ønsker Vest-Agder-museet å gjøre noe med, og lanserer prosjektet – ikke bare plast– . Gjennom den klassiske plastbåten ønsker vi å fortelle om arbeid og fritid, innovasjon, industri og design. Snart kan du få oppleve plastbåten og dens mangfoldige historie i Vest-Agder-museets unike museumshavn i Nodeviga.


av Thorunn Lunde og Jan Torkelsen, publisert 12. august 2010 | Skriv ut siden