Songdalen-ordfører Johnny Greibesland satt i førersetet da den nybygde stokkebåt-kopien i dag ble sjøsatt for første gang. Det foregikk på Røyrvann i Greipstad, der den originale stokkebåten fra 1300-tallet ble funnet for få år tilbake. Båten er bygd av Torgeir Haraldstad hos Agder Restaurering på oppdrag av Fylkeskonservatoren, og selve byggingen foregikk under Tall Ships Races i Kristiansand tidligere i sommer.

Den fem meter lange båten er en nøyaktig kopi, bygd på gamlemåten, av den 700 år gamle orginalen. Greipstadbåten er så langt den eneste stokkebåten som er funnet i Vest-Agder.
Sjøsettingen gikk bra, og etter en padletur på vannet ble stokkebåt-kopien transportert til Porsmyr bygdetun, der den nå skal stilles ut.

av Stylegar, Frans-Arne, publisert 12. august 2010 | Skriv ut siden