Agder har flest lærlinger i forhold til folketallet. Agderfylkene har ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) 1006 lærlinger pr. 100.000 innbyggere og topper dermed listen over læreplasser sett i forhold til folketallet. Etter Sørlandet kommer Vestlandet (905), Nord-Norge (869), Trøndelag (865) og Østlandet (517). Bedriften Elkem i Kristiansand har nå hele 46 lærlinger innen industrifagene. - Dette er historisk, sier Siri Mathiesen, direktør i NHO Agder. Hun overrakte bedriften den "gule ledertrøya" for sitt arbeid. Lærlingene gleder seg til å ta fatt!

På Elkem Solar og Elkem Carbon på Fiskaa i Kristiansand er de 46 lærlingene i gang med å lære på en mer praktisk måte enn ved å sitte på skolebenken. I alt 11 av lærlingene er jenter. De er klare for å gjennom sitt arbeid i bedriften bidra til enda mer verdiskaping på Sørlandet.

Siri Mathiesen mener det er flere grunner til at Agder topper listen over flest lærlinger. - Vi har over tid klart å få et meget godt samarbeid mellom ulike parter. Fylkeskommunene, de enkelte bedriftene, opplæringskontor, LO, skoler og oss i NHO, vi jobber felles om å skape vekst og utvikling og vi vil alle tilrettelegge og stimulere unge mennesker til å bli i regionen og til å utdanne seg her, gjerne via fagopplæring og gjennom læretid i bedrift. Det er mye industri i vår landsdel, vi er også størst på eksport, dette spiller positivt inn i forhold til lærlinger, sier Mathiesen til Norsk Industri.
Lærlinggruppen på ElkemLærlinggruppen på Elkem  Foto: Kristian Hansen Norsk Industri

av admin, publisert 9. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer