Lørdag 18. september kan du få med deg en spesiell kveldsopplevelse. Da arrangeres Naturlostur på Lista. Deltakerne møtes på Nordberg Fort og får en innføring i Listas bronsealder og bergkunsten her. Det blir smaksprøver på lammelår kokt på forhistorisk vis i kokegrop. Med fakler og lyskastere skal en også få se på den fascinerende bergkunsten. Søndag middag er det Ordførerens tur i flekkefjord. Det blir dresinsykling fra Flekkefjord stasjon på Flikkeid stasjon. Deltakerne vil vandre på gamle ferdselsveger til Lavoll.

På natur- og kulturvandringer og turer er det alltid med minst en naturlos. Naturlosene skal ivareta alle deltakerne og berike turen med sine kunnskaper og ferdigheter. De mange naturlosene har hver sine spesialiteter og kan mer enn de fleste om temaet for turen. Naturlosturer er gratis for alle. Noen turer har tilbud om transport og annet for en rimelig kostnad. Enkelte turer krever også påmelding. Vest-Agder fylkeskommune er med å finansiere naturlostilbudet.

Bronsealderenturen på Lista starter klokken 20.00 med møtested på Penne. Turen har en lengde på rundt en kilometer på sti og vei. Naturloser er fylkesarkeolog Snorre Haukalid og Inge Eikeland

Dresinsykling på Flekkefjorsbanen
Dresinsykling på Flekkefjorsbanen. Foto: Flekkefjordsbanens venner.
fra Vest-Agder museet. Flere andre bidrar i tillegg. Det er Vest-Agder-museet Lista og Vest-Agder fylkeskommune som arrangerer turen. Ring telefon 41 62 50 10 om du vil ha flere opplysninger.

Ordførerens tur i Flekkefjord på søndag starter klokken 12.00 med oppmøte på Flekkefjord stasjon. Turen varer til klokken 15.00. Det er rullestoltilgjengelighet fra Flikkeid stasjon. Det oppfores til at en tar med mat og drikke. Naturlos er Carl Fredrik Horjen. Arrangører er Flekkefjord Banens Venner i samarbeid med Flekkefjord kommune På telefon 97 65 79 33 gis flere opplysninger om ønskelig.


av admin, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden