Bedriften Elkem i Kristiansand har nå hele 46 lærlinger innen industrifagene. Bedriften mottok nylig den "gule ledertrøya" fra NHO for sitt arbeid. 22 av lærlingene starter opp i høst. Den siste uken har de gjennomgått et introduksjonskurs. Solarskolen er Elkems egen kurs‐ og kompetanseskole. Alle ansatte får grunnleggende informasjon og opplæring om HMS og alle prosesser på fabrikken. I tillegg til et felles basiskurs over fire dager, får de spesialopplæring i forhold til hvilken avdeling de skal jobbe i.

-Elkem satser betydelig på lærlinger og er en foregangsbedrift på dette området. De har et utmerket samarbeid med Kvadraturen skolesenter i Kristiansand. I andre større politiske saker kan det være konflikter, mye byråkrati og ting tar lang tid, men når det gjelder ungdom og lærlinger er tonen mer samspillende. Vi opplever masse positivitet, og det virker som om de involverte samler seg om saken og sier ja til de unge, sier Siri Mathiesen, direktør for NHO Agder .
Odd Olsen
Direktør Odd Olsen
Deanna Haslerud har en koordineringsrolle i forhold til kompetanse og opplæring ved Elkem på Fiskaa. Hun er stolt over å kunne presentere lærlingene sine. - Det er gøy med utvikling og bra at vi har en organisasjon som er villige til å gi av sin kunnskap videre til alle disse.

- Det er mye disse ungdommene skal lære seg i tiden framover, sier Odd Olsen som er direktør for Elkem Carbon. - Noe av det som er bra ved å få dem inn er at vi får sett på prosessene våre på en ny måte. De ser produksjonen fra sin vinkel og kan stille oss spørsmål og gi tilbakemeldinger som vi ikke har tenkt på.

av Torkelsen, Jan H., publisert 9. september 2010 | Skriv ut siden