Leder av kontrollutvalget i Vest-Agder fylkeskommune Vidar Kleppe viser i en henvendelse til fylkesordfører Thore Westermoen til at Venstre sine to fylkestingsrepresentanter har innlevert en interpellasjon vedrørende - kameraovervåkning i den videregående skole i Vest-Agder. Det som interpellantene tar opp er allerede vedtatt enstemmig av kontrollutvalget i torsdag 2.september. Kontrollutvalget vil at alle videregående skoler i Vest-Agder nå må redegjøre for hvordan de bruker overvåkningskameraer ved skolene.

I henvendelsen skriver Kleppe at en rekke kommuner og fylkeskommuner har ulik praksis og at Datatilsynet er skeptisk til omfattende bruk av overvåkningskameraer. -Derfor vil vi ha en oversikt på bruken. Vi har sett at det er stor bruk av kameraovervåkning ved Vågsbygd videregående skole, og vi vil ha en oversikt over bruken av denne overvåkningen ved alle skolene i Vest-Agder. Også får vi se hva som skjer etter det,” sier kontrollutvalgets leder.

av Torkelsen, Jan H., publisert 8. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer