Kunnskapsdepartementet gir et nasjonalt opplæringstilbud innen rektorutdanning. Rektorer og assisterende rektorer kan søke på tilbudet. Det tilsvarer 30 studiepoeng og varer omtrent halvannet år. Utdanningsdirektoratet står for utformingen av innholdet. Fra Vest-Agder fylkeskommune er det nå tjue deltakere som starter opp. -Det har vært stor interesse fra ledere innen videregående opplæring i fylkeskommunen for å skaffe seg formell utdanning innen skoleledelse. Det at Vest-Agder er det fylket i landet som har flest deltakere på opplæringstilbudet bekrefter dette, sier personalrådgiver Karin Løvgren Stenersen i personal- og organisasjonsenheten i fylkeskommunen.

Programmet fokuserer på elevens læringsresultater og læringsmiljø, styring og administrasjon, samarbeid og organisasjonsbygging, veiledning av lærere, utvikling og endring og forhold til lederrollen. Skolelederutdanningen tilbys ved flere læresteder. Deltakerne fra Vest-Agder vil gjennomføre opplæringen på Handelshøyskolen BI i Kristiansand.

Løvgren Stenersen mener at det er behov og ønsker om å få god nok basiskunnskap om skolelederjobben de skal utføre, som motiverer deltakerne til å delta i opplæringen. - Utdanningen innebærer et godt løft for skoleledersjiktet innen videregående opplæring, sier hun.

Hun opplyser i tillegg at Vest-Agder fylkeskommune har fått med flere av sine deltakere på en statlig kvote. Det innebærer at staten dekker kurskostnadene for disse. Fylkeskommunen dekker resten.

av Torkelsen, Jan H., publisert 30. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer