Den nye skolelederutdanningen, som springer ut av stortingsmeldingen om kunnskap i skolen startet i 2009. Utdanningen hadde da omkring 300 søkere, hvorav 220 fikk plass. I år hadde utdanningen 453 søkere, og det er nå klart at 428 av disse har fått plass. En oversikt fra Kunnskapsdepartementet viser at Vest-Agder er det fylket i landet som har flest deltakere på utdanningstilbudet. Rektorutdanningen er et nasjonalt opplæringstilbud som rektorer og assisterende rektorer kan søke på. Utdanningsdirektoratet har stått for utformingen av innholdet. Utdanningen tilsvarer 30 studiepoeng, og varer omtrent halvannet år.

- Det å være rektor er kanskje den mest krevende lederjobben man kan ha. Gjennom

Kristin Halvorsen - Kunnskapsministerminister
Kristin Halvorsen - Kunnskapsministerminister
rektorutdanningen skal flere rektorer få et godt grunnlag for å lede den pedagogiske utviklingen på sin skole. Dette vil komme både elever og lærere til gode, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Programmet fokuserer på elevens læringsresultater og læringsmiljø, styring og administrasjon, samarbeid og organisasjonsbygging, veiledning av lærere, utvikling og endring og forhold til lederrollen.

Skolelederutdanningen tilbys ved følgende læresteder: Høgskolen i Oslo, NTNU i Trondheim og Tromsø, ILS ved Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI i Oslo, Kristiansand og Haugesund, Universitetet i Bergen og AFF ved Handelshøyskolen.


av Torkelsen, Jan H., publisert 20. september 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer