Tidligere denne uken var fylkesordfører Thore Westermoen med på åpningen av en flott ny gang- og sykkelveistrekning på 2,6 kilometer fra Homme til Skarpengland i Vennesla. Anlegget har kostet 17 millioner kroner. Westermoen fremhevet hvor viktig Areal- og transportsamarbeidet- (ATP) i Kristiansandsregionen er for finansieringen av nye gang- sykkelveier i kommunen. Rundt 400 millioner kroner skal brukes på gang- sykkelveier i regionen. 50-60 elever på Skarpengland skole i Vennesla jublet da veien ble åpnet. Endelig er gang- sykkelveien langs Riksvei 9 ferdig. Mange som før har blitt kjørt til skolen, har nå tenkt å ta beina og sykkelen fatt.

Elevrådsleder Ane Moseidjord sto for snorklippingen sammen med Venneslas ordfører Torhild Bransdal. - Det er en stor dag for Vennesla. Gang- sykkelveiene bygger kommunen sammen på en helt ny måte, sa ordføreren. Hun minnet elevskaren av tilhørere på hvor viktig sykling er for helsen. Og hun utrykte glede og tilfredshet over at barn, ungdom og voksne nå kan sykle og gå trygt helt idrettsplassen på Homme.
Distriktsveisjef Johan Mjaaland kunne med glede konstatere at gang- sykkelanlegget er bygget både raskt og "billig", faktisk 5 millioner under budsjett. Mesteparten av de ubrukte midlene vil bli brukt på andre gang- sykkelveiprosjekter i Vennesla.
Gang og sykkelveiåpning på Skarpengland

Elevrådsleder Ane Moseidjord og ordfører i Vennesla klippet snor på Skarpengland, flankert av fylkeordfører Thore Westermoen (t.v.) og leder i sekretariatet for ATP-samarbeidet i Kristiansand kommune, Øystein Holvik.

av Torkelsen, Jan H., publisert 14. oktober 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer