Pendlerforeningene er lite imponert over prosessen rundt nedlegging av små jernbanestasjoner. -Det virker nok en gang som om Jernbaneverket bruker feil tallgrunnlag, sier Terje Høyland, leder i Vest-Agder Pendlerforening. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa lover endelig avklaring senest i 2013. -Min ambisjon er at en fullstendig og helt avklart liste skal være ferdig senest i 2013 når Nasjonal Transportplan skal revideres, sier hun til Nationen. Avisen opplyser at Jernbaneverket for tiden vurderer skjebnen til 64 stasjoner. Samferdselsministeren understreker til avisen at det ikke er snakk om å legge ned 64 småstasjoner.

I Vest-Agder fra Kristiansand til Sira, er det stasjonene Audnedal, Breland og Marnardal som har havnet på Jernbaneverkets liste over stasjoner med færre enn 10.000—15.000 reisende og som vurderes nedlagt. -Dette er helt feil. Både Marnardal og Audnedal har mer enn 15.000 reisende iJernbanemotiv året. Av de tre er det bare Breland som ligger på rundt 10.000 reisende. Dette er dokumenterte tall fra NSBs statistikker, og det er de som kan og vet noe om hvor mange passasjerer de frakter, sier Høyland.

Samferdselsminister Kleppa uttaler til Nationen at det er helt nødvendig med en så rask avklaring som mulig både på grunn av sikkerhetspåleggene fra Jernbanetilsynet, og ikke minst av hensyn til folk som bor i distriktene og som pendler fra stasjoner som er nevnt i listen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Taxi Skilt
  av jto, 15.04.19

  Endringar i regelverket for drosjer

  Les mer
 • El -bil Lading Skilt
  av jto, 12.04.19

  Vil ha plan for flere ladestasjoner for elbusser i Kristiansandsområdet

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 09.04.19

  Forsinket saksbehandling i Stortinget medfører justering i bompengeinnkreving

  Les mer