I løpet av november får hele 22 arbeidsplasser i begge Agder-fylkene besøk av en forfatter i lunsjen. Besøkene er en del av den nasjonale leseårssatsingen. På Henning-Olsen IS er klubbleder Petter Grønås svært fornøyd med at de får forfatter Torvald Steen på besøk. Prosjektet er et samarbeid mellom LO, NHO, Norsk Forfattersentrum Sørlandet og Aust- og Vest-Agder fylkeskommune gjennom fylkesbibliotekene.

- Vi har ansatte med mange ulike kulturelle bakgrunner. Derfor var det ekstra spennende å få besøk av Steen, som skal lese fra sin siste bok om korstogene; Rikard Løvehjerte. Boken handler om noe vi er opptatt av i Henning-Olsen IS, nemlig kulturforståelse. Vi håper besøket kan være med på å skape interesse for å lese norsk. Vi holder stadig vekk norskkurs for ansatte, og Torvald Steen bør vekke alles interesse, forteller Petter Grønås som selv ser med nysgjerrighet og spenning frem til forfatterbesøket.

Forfattere på arbeidsplassen er et nasjonalt satsingsområde i anledning Leseåret 2010. Samarbeidsprosjektet, som er initiert av fylkesbibliotekene i Aust- og Vest-Agder, er et av flere prosjekter som har fått nasjonale prosjektmidler for å formidle forfattere ut til forskjellige arbeidsplasser i Agder-fylkene.

Torvald Hellum- Vi tilbyr forfatterbesøk av erfarne forfattere som Thorvald Steen, Vigdis Hjorth og Selma Lønning Aarø samt spennende besøk av debutanter som Kjersti Annesdatter Skomsvold og Rune Nøstvik. Vi har også vært opptatt av å gjøre kjent forfattere med lokal tilknytning, og flere arbeidsplasser får besøk av Line Baugstø, Rune Belsvik, Gaute Heivoll og Hilde Eskild, forteller prosjektleder Torvald Hellum.

Hensikten med prosjektet er å gi arbeidstakere et godt møte med en forfatter. Mens de ansatte har lunsj, vil forfatterne presentere forfatterskapet sitt. Det lokale folkebiblioteket stiller også opp på arbeidsplassen for å fortelle hva biblioteket kan tilby av ulike tjenester.

Unikt for prosjektet, er samarbeidet mellom både LO-kontorene i begge fylker, NHO Agder, Norsk Forfattersentrum Sørlandet og fylkeskommunene gjennom fylkesbibliotekene. Organisasjoner som kjenner arbeidslivet fra ulike sider, går nå sammen om å gi flere tusen arbeidstakere gode litterære opplevelser i løpet av november. Prosjektet er støttet av ABM-utvikling.

av Macdonald, Cheryl, publisert 7. mars 2011 | Skriv ut siden