Fylkestinget i Aust-Agder har bestemt at det skal gjennomføres en folkeavstemning i Aust-Agder om en eventuell sammenslåing av Aust- og Vest-Agder. Folkeavstemningen skal gjennomføres samtidig med kommune- og fylkestingsvalget i september neste år. Vest-Agder avholder ikke folkeavstemning. Agderposten, regionavisen for Aust-Agder, presenterer i dag en meningsmåling utført av InFact AS. Den viser at 60 prosent av de spurte er imot sammenslåing av Agder-fylkene. Bare for få måneder siden, i juni, ble det gjennomført en lignende meningsmåling som viste at 44 prosent var imot.

Målingen viser at siden juni har langt flere bestemt seg for hva de mener. I juni var det 24 prosent som ikke hadde gjort seg opp noen mening. I dagens måling er det kun 4,8 prosent i vet-ikke-gruppen. Det tyder på at det blant de som tidligere ikke hadde gjort seg opp noen mening, nå er en betydelig andel som er havnet på et nei-svar til sammenslåing.

Det er økende motstand til sammenslåing i Arendal og i de østre deler av fylket. Nei- antallet i kommunene. Arendal, Froland og Åmli er økt fra 63 til 84 prosent. I kommunene Risør, Tvedestrand, Gjerstad og Vegårshei er nei-gruppen gått opp fra 57 til 69 prosent. I kommunene nærmest fylkesgrensen ser en at ja-siden også er redusert fra 59 til 56,6 prosent i Lillesand, Grimstad og Birkenes. Det er bare i Setesdals-kommunene ja-siden øker fra 72 til 88 prosent.

Undersøkelsen viser for øvrig at 66,6 prosent svarer at de vil stemme i folkeavstemningen, mens 17 prosent ikke vil stemme. 14,4 prosent er usikre på om de vil gå til stemmeurnene

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer