Vennesla videregående skole mottok nylig en hilsen fra den midlertidige flyktninglandsbyen i Port-au-Prince i Haiti. De som bor der er ofre etter det store jordskjelvet som rammet øya 12.januar i år. Det kraftige jordskjelvet hadde en styrke på 7.0 på Richters skala. Mange døde og enda flere mistet alt de eide. Vennesla videregående skole brydde seg. Skoleledelse og elever tok affære og fant en måte å være til hjelp på.

Fremdeles bor ofrene etter jordskjelvet i provisoriske leire. Tallet på døde etter jordskjelvet fortsetter å stige, blant annet på grunn av koleraepidemier i leirene.
I sommer gjennomførte Vennesla videregående skole en stor opprydning på skolen. Blant annet kvittet skolen seg med pulter som tidligere ble brukt til eksamensavvikling i gymnastikksalen. Disse pultene har tatt den lange reisen over havet til Haiti og blir nå benyttet som møbler i de midlertidige teltene eller hyttene i leiren. Frem til nå hadde ikke de som bor der noen møbler.


av Torkelsen, Jan H., publisert 18. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer