Stortingets president Dag Terje Andersen (Ap) har takket ja til å åpne miniStortinget 2011 på Vågsbygd videregående skole. Det går av stabelen i perioden fra 23.til 25. mars neste år. Det knytter seg som vanlig store forventninger til miniStortinget, og i faget Politikk og menneskerettigheter er spenningen stor i forhold til hvem som får innvilget sin søknad om plass i miniStortingets regjering og presidentskap. I januar vil det bli sendt ut invitasjon til alle interesserte elever på Vågsbygd videregåernde skole som ønsker å være med i rollespillet som ministortingsrepresentanter.

miniStortinget er et tredagers politisk rollespill for elever i videregående skole der elevene lærer om forholdet mellom lovgivende og utøvende statsmakt og om Stortingets oppgaver og arbeidsmåter. Elevene skal gjennom tre hektiske dager være med på trontale, trontaledebatt, spørretime, partigruppemøter, komitémøter, partilederdebatt på TV, plenumsdebatter og voteringer.

De fem foregående miniStorting har vært en ubetinget suksess, og har vakt oppsikt både regionalt og nasjonalt. miniStortinget har fått toppscore på deltakerevalueringen hvert år.

miniStortinget er et samarbeid mellom Vågsbygd vgs og Tangen vgs i Kristiansand. Faglig samarbeidspartner er Stortingets Informasjonsseksjon.

av Torkelsen, Jan H., publisert 29. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer