Fylkesutvalget avholdt i forrige uke møte med den politiske og administrative ledelsen i Vennesla kommune. Det ble et svært konstruktivt møte som både fylkesordfører Thore Westermoen og ordfører Torhild Bransdal betegnet som meget nyttig og viktig. Da Bransdal kom inn på samarbeidsavtalen mellom fylkeskommunen og kommunen ga hun uforbeholden ros til samarbeidet. -Gå ut å se på Vennesla sentrum i dag og husk hvordan det tidligere var. Den utviklingen vi ser hadde ikke vært mulig uten det gode samarbeidet vi i Vennesla har med fylkeskommunen. Jeg er glad avtalen skal revideres og fornyes i år.

Bransdal opplyste videre at det ikke alltid er mulig for kommunene å ha kompetanse på alle fagområder. -Er det noe område vi mangler kompetanse på så ringer vi ofte til Vest-Agder fylkeskommune for å få hjelp. Og hjelpen får vi.

Bransdal kom også inn på Vennesla videregående skole. -Etableringen av Vennesla videregående skole var noe av det viktigste som skjedde i kommunen i forrige århundre, sa tidligere fylkesordfører og venndøl Niels-Otto Hægeland en gang. Det er en ren sannhet. Det er viktig at skolens tilbud opprettholdes og at de er i tråd med kommunens næringslivs behov for rekruttering. Det er et svært godt samarbeid mellom skolen og kommunen og tilbakemeldingene er klare på at det er en god skole både å gå på og jobbe på.

Bransdal var også opptatt av at Venneslas viktigste turistmål Setesdalsbanen må leve videre. -Det må være armslag for at en slik virksomhet kan drive med det den skal – å kjøre tog! Vi må få til en god løsning på samarbeidet mellom ansatte og frivillige. Det er viktig at alle gode krefter, deriblant fylkeskommunen og kommunen – er drivkrefter for en slik løsning, sa ordføreren.
Fylkesutvalget besøker Vennesla kommune

av admin, publisert 4. november 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer
 • Bli Med På UFT
  av jto, 08.11.19

  Er du mellom 15-19 år? Bli med Ungdommens fylkesting

  Les mer
 • FT-web -22.10.19
  av jto, 16.10.19

  Følg fylkestingets møte 22. oktober direkte på web-TV

  Les mer