Årets Utvekslingsstipend for kunstnere er tildelt Tone Kjønniksen (billedkunstner) Kristiansand. Det deles ut ett utvekslingsstipend på 50 000 kroner. Stipendet ble delt ut under den tradisjonsrike fylkestingsmiddagen før jul. Det var leder for hovedutvalget for kultur og utdanning , Olav Haavorstad som stod for utdelingen.

Tone Kjønniksen mottar diplom fra fylkesordfører Thore Westermoen
Tone Kjønniksen mottar diplom fra fylkesordfører Thore Westermoen

Juryens begrunnelse for tildelingen:

Tone Kjønniksen (f. 1966) er glass- og billedkunstner. Hun er mest kjent for sine glassmalerier, men arbeider også med grafikk og maleri. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Bergen og Oslo, og Edinburgh College of Art, mastergrad i glass/arkitektonisk glass. Glassmaleriene er i store formater. Salem i Bergen mottok for eksempel et bestillingsverk på 5 kvm sommeren 2010.
Kjønniksen ønsker utvekslingsstipend for å kunne utvikle sine ferdigheter i glasskunstutsmykkinger i store kirkerom. Hun søker kompetanseheving ved studieopphold i Finland hos glasskunstneren Anneki Rosberg og i Østerrike hos Rudolf Gritsch.

av Macdonald, Cheryl, publisert 20. desember 2010 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Mye Gøy I Høstferien
  av jto, 12.09.19

  Søndagsåpne museer og høstaktiviteter

  Les mer
 • Kulturbygg I Songdalen Fasade
  av jto, 19.06.19

  15 millioner kroner i fylkeskommunalt tilskudd til kulturbygg i Songdalen

  Les mer
 • Fra Fyr Til Fyr
  av jto, 12.06.19

  Mange opplevelsesmuligheter på Lista søndag 16. juni

  Les mer