Vest- og Aust-Agder fylkeskommuner, Statens vegvesen i Agder-fylkene, Trygg Trafikk, Biskopen i Agder og Telemark, Agder politidistrikt og Utrykningspolitiet er sammen om å arragere ”Aksjon mot trafikkdød” på Quality Hotell & Resort i Sørlandsparken fredag den 7. januar klokken 13.00 Agder-fylkene har lang tradisjon for å arrangere denne trafikkaksjonen. Aksjonen har som hovedmål å sette fokus på de trafikkulykkene som har ført til at mennesker skades og drepes i Agder-fylkene.

At trafikken på veiene på Agder fremdeles skader og dreper mennesker gir grunn til ettertanke. Ved utgangen av oktober 2010 var 17 mennesker drept på veiene i de to fylkene. Dette er 17 for mange. Gjennom de siste fem årene er mer enn 100 mennesker drept og like mange er varig skadd i trafikkulykker. Det er ikke bare familier og venner som berøres, men alle som ferdes på veiene i

Trafikkaksjonen på E-18 i Arendal
Fra en tidligere trafikkaksjon på E-18 i Arendal
fylkene våre.

Forskning viser at antall trafikkdrepte kan halveres dersom;
-Alle overholder fartsgrensene
-Alle bruker personlig verneutstyr
-Alle kjører rusfritt.

Hensikten med ”Aksjon mot trafikkdød” er å bevisstgjøre hver enkelt. Alle må bidra til økt sikkerhet på veien.

Markeringen vil foregå ute på hotellets parkeringsplass i form av en utstilling som viser tragediens omfang og inne på Quality Hotel Sørlandsparken.


av Torkelsen, Jan H., publisert 3. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Spleiselaget! Fra høyre: Stian Wesøy (BaneNOR) Ordfører i Audnedal kommune, Reidun Bakken, fungerende fylkesordfører, Tore Askildsen, og Samferdselssjef i Vest Agder, Vidar Ose.
  av elma11, 06.08.19

  En flott markering ble gjort da Audnedal stasjon sto ferdig etter utbedring

  Les mer
 • Stortingsbygget - Utsnitt
  av jto, 24.06.19

  90 belønningsmillioner til kristiansandsregionen

  Les mer
 • E39 Skilt
  av jto, 20.06.19

  Støtter bompengeopplegg for ny E39 mellom Lyngdal og Ålgård

  Les mer