For tredje år på rad har Vennesla historielags årsskrift to artikler av elever på Vennesla videregående skole. Artiklene er skrevet i forbindelse med et prosjekt om ”Min familie i historien”, som er et årlig samarbeidsprosjekt med Den norske historiske forening. Den ene artikkelen handler om hverdagsliv på Kringsjå, Venneslas første kraftstasjon, under- og etter andre verdenskrig. Den andre om den første traktoren på Hægeland.

Malene Hodnemyr som var elev på skolen til våren 2009, har fått historien om hverdagslivet på Kringsjå av sin mormor som ble født, vokste opp og gikk på skole på Kringsjå. Det spesielle med denne historien er at både kraftstasjonen og bebyggelsen rundt ble revet på 1960-tallet. I dagTraktoren på Hægeland finnes bare deler av kraftanlegget og murer tilbake.

Den andre historien står Jon Even Kile og Knut Emil Johannesen, som var ferdig på skolen våren 2010, bak. Artikkelen handler om Knut Evens oldefar som fikk den første traktoren på Hægeland i 1948 og de store endringene i jordbruket etter andre verdenskrig. Traktoren står i dag på Hægeland bygdemuseum.

Les prosjektoppgavene:

Hverdagliv på Kringsjå

Traktoren på Hægeland. En velsignelse eller en forbannelse?Kilde Vennesla videregående skole, Sylvi Egeslandsaa

av Torkelsen, Jan H., publisert 4. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer