Vennesla videregående skole har tidligere vunnet heder og ære i forbindelse med Holbergprisen i skolen. Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse innen humanistiske fag for elever i videregående skole. Den ble opprettet av Stortinget i 2003. Sju elever på skolen i Vennesla er i full gang med sitt bidrag til årets elevforskningsprosjekt i regi av Holbergprisen i skolen. Temaene for elevenes forskningsprosjekter er "Hekser og hekseprosesser" og "Syn på alternativ medisin".

Barbara Wendelbo
Barbara Wendelbo
I forrige uke fikk elevene besøk av Barbara Wendelbo fra Universitetet i Bergen. Hun har hovedansvar for Holbergprisen i skolen. Noen elever studerer gamle rettsprotokoller fra hekseprosessene, mens andre forsøker å skaffe seg en oversikt over hvordan synet på alternativ medisin er i dag i ulike aldersgrupper via spørreundersøkelser og dybdeintervju.


av admin, publisert 21. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer