Ansatte i barnehage, grunnskole, SFO og vidergående skole inviteres til kurs i ukene fire, fem og seks ved Universitetet i Agder. Etter stor pågang på tidligere kurs, tilbyr nå Universitet i Agder i samarbeid med Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, nye fiskesprellkurs for barnehage- og SFO-ansatte, allmennlærere og lektorer med mat og helse og/eller kantinedrift. Det vil bli holdt separate kurs for barnetrinnet, ungdomstrinnet og videregående skoler. Kurset består av en teoretisk og en praktisk del og vil bli avholdt onsdager og torsdager i ukene fire, fem og seks i Universitetet i Agders lokaler i Kristiansand.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Eksportutvalget for fisk, og er en direkte oppfølging av regjeringens "Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen 2007-2011".
Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum blant barn og unge. Virkemidlene er både å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og utbre de unges erfaringer om hvor godt det smaker.
Gjennom Fiskesprell får ansatte tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med ungdommelig vri. Appellerende materiell blir delt ut til kursdeltakere og skal friste barna og ungdommene til både å kokkelere selv og våge å smake på resultatet.
Fylkesmannen i Aust-Agder kan etter søknad dekke utgifter til vikar for kursdeltakere (kontaktperson hos Fylkesmannen i Aust-Agder er Anne Kari Thomassen tlf. 37 01 76 44 / 402 48 502).
For mer informasjon og påmelding, se lenker nedenfor.Kurset er i sin helhet gratis for deltakerne.
Deltakerne må ta med eget forkle.
Påmelding innen mandag 17. januar 2011.

Relaterte dokumenter

Invitasjon allmennlærere og lektorer (PDF/Adobe Reader-fil - 97,4 kB)

Invitasjon barnehage og SFO (PDF/Adobe Reader-fil - 99,8 kB)

Kontaktperson: Sidsel Birkeland Skaar, Tlf. 38 17 68 96/ Mob. 416 34 21

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer