Ved Lister VGS er det nettopp avholdt GründerCamp. I løpet av 2 dager deltok 187 elever. Tema for årets Camp var ”Energi for fremtiden - gründercamp!” - Vi fikk stor oppmerksomhet rundt opplegget, forteller rektor ved Lister VGS, Elin Stavrum. GründerCamp en er blitt dekket av Avisen Agder, Farsunds Avis, Fædrelandsvennen og et innslag på NRK Sørlandet (TV).Prosjektleder for Ungt Entreprenørskap (UE) i Agder er svært fornøyd både Campen. Her var både elever og rektor engasjert. Uten dette engasjementet hadde det aldri blitt GründerCamp, forteller prosjektleder i UE Agder, Camilla Solheim. - UE skal dekke behovet for entreprenørskapskompetanse blant barn og unge i skoleverket. Våre programmer bidrar til økt verdiskaping og fremtidig vekst gjennom å trene fremtidens voksne i gründerskap, kreativitet og innovasjon.

Elever har hatt som oppgave å løse morgendagens utfordringer innen fornybar energi i løpet av 24 timer. Løsningene ble presentert i aulaen på Lister videregående skole, med en samlet jury som avgjorde hvem som vant.

Alle elevene var dyktige og la frem forskjellige presentasjoner, noen mer entusiastiske enn andre. Vinnerlaget sin presentasjon tok utgangspunkt i en boligblokk.
– Boligblokken produserer strøm og har et tak som samler vann og generer strøm ved hjelp av turbiner, meddeler vinnergruppen. Vinnerlaget "The Green House Theory", bestod av Magnar Gya, Rolf Gyland, Ådne Stokkeland og Sigbjørn Lilledrange. Disse elevene vinner tur til Trondheim, og deltakelse i landsfinale 26. - 28. januar

Vinnere Grundercamp 2011

2.plass fikk til "Energeia" , som bestod av Arne Martin Løvland,Viktor Anderssen,Johannes Harbo og Hans Marius Nagy.

2 plass Grundercamp 2011

3.plassen gikk til "John Albin Industries" som bestod av Pål M. Brandsvoll,Runar Brådland, David Vegge, Chris Inge Espeland og Veslemøy Skaara.

3 plass Grundercamp 2011

Dommerpanelet i superfinalen.

Dommerpanel

Neste GründerCamppå Agder avholdes 19. og 20. januar ved Risør vgs og Risør ungdomsskole


av Macdonald, Cheryl, publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer