Det påpekes at nasjonalt styringsnivå binder opp mye av tiden til skoleledere, lærere og andre i skolen. KS er opptatt av å gi lokale skoleeiere større mulighet til å utvikle egen skoleeierrolle basert på faglig kunnskap og bredt samarbeid mellom politisk, administrativt og fagprofesjonelt nivå.
KS ønsker en videreutvikling av innholdet i rektorutdanningen som i større grad involverer kommunale og fylkeskommunale skoleeiere. Dette for å sikre at opplæringstilbudet dekker deres behov for kompetanse. KS har fremmet forslag om en desentralisert rektorskoleutdanning slik at flere får delta og det hadde vært lettere å forankre utdanningens innhold i kommunale og regionale behov.


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer
 • Søgne Videregående Skole
  av jto, 15.11.19

  Søgne videregående skole inviterer til informasjonsmøte 20. november

  Les mer
 • Ungt Entreprenørskap Logo
  av jto, 06.11.19

  Ny langsiktig avtale mellom fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder

  Les mer