I år er det Kristel Maamägi (25) og Taavet Niller (23) som får kunstnerstipend av Vest-Agder fylkeskommune. I 2006 ble det gitt et kunstnerstipend som gave til vennskapsfylket Vest-Viru i Estland. Stipendet er på 25 000 norske kroner. I år blir det delt på to. En lokal komité, med kultursjef Marge Lepik i spissen, vurderer kandidatene, og bestemmer hvem som får stipendet.

Kristel Maamägi har gått på Tartu School of Arts og Imatra School of Arts i Finland. Hun har også

Kristel Maamägi
Kristel Maamägi
studier i teater og film, og nå siste år har hun studert figur- og alternativ teater i Praha.

Hun har vært med på å gjennomføre festivaler og et internasjonalt ungdomsprosjekt, laget teater, deltatt på utstillinger med bilder og installasjonskunst og illustrert barnebøker. Til tross for sin unge alder er det ei aktiv dame, som har mye å vise til.

Taavet Niller
Taavet Niller
Taavet Niller har studert saxofon på Rakvere Musikkskole og kontrabass Kauri skole. Han har spilt kontrabass i Virumaa ungdomsorkester og i nå i Virumaa kammerorkester. Taavet har studert på jazzlinja ved Tartu universitet og er nå utvekslingsstudent på Göteborg universitet ved Academy of Music an Theatre in the World Music. I juli var han med på en CD utgivelse og er ellers aktiv i ulike musikkgrupper i Gøteborg i forbindelse med studier.

Stipendet ble overrakt på nasjonaldagen i 2006 av Jon Grindland, som var leder i hovedutvalget for kultur og utdanning, men første utbetaling ble ikke gjort før i 2009. Nasjonaldagen i 2006 ble også markert som et 15 års jubileum for frigjøringen fra Sovjetunionen.

Dette er tredje gang kunstnere i regionen får stipend, og alle kan vise til en solid CV med utdanning og aktiv kunstnerisk virksomhet. Det er kanskje på tide med en utveksling snart, slik at Vest-Viru og Vest-Agder kan bli kjent med kunsten og kunstnere i vennskapsfylket.


av Inga Lauvdal, publisert 20. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer