Saltleverandørene har meldt at det kan bli akutt mangel på vegsalt i løpet av vinteren. Bakgrunnen er stort forbruk, små lagere og begrenset tilgang. Statens vegvesen ser nå på konsekvenser og vurderer sine alternativer. Saltleverandørene har gitt signaler om at de kan skaffe nok vegsalt dersom resten av vinteren blir normal når det gjelder saltforbruk. Problemet er ikke spesifikt for Norge, men gjelder hele Europa.

I Statens vegvesens driftskontrakter med entreprenørene som sørger for driften av vegnettet, er det entreprenørenes ansvar å ha tilstrekkelig saltlager og leverandøravtale som sikrer oppfyllelse av sine driftskontrakter.

Legger planer for eventuell saltmangel

- Selv om dette ikke er vårt ansvar, blir det vårt problem dersom saltmangel oppstår. Det er vår jobb å sørge for at folk kommer trygt fram. Derfor må vi allerede nå legge planer for hva vi gjør dersom det skulle bli saltmangel. Ett av tiltakene kan være å gå over til såkalt vinterveg-strategi på en del strekninger. Det betyr at veger som i dag normalt er bare, kan få snø- og isdekke. Hvilke veger det eventuelt skal gjelde må vi, sammen med fylkeskommunene, vurdere nøye, sier Lars Erik Hauer, direktør for veg og trafikk i Statens vegvesen.
Kilde: statens vegvesen


av Torkelsen, Jan H., publisert 11. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer