-Skal vi få til landets beste samferdselsprosjekt må to grep tas nå. Arbeidet på den nye Eidangerparsellen, mellom Larvik og Porsgrunn, må i gang i 2012. Den må bygges uten ytterlige forsinkelser. Så må vi få på plass Grenlandsbanen - den nye jernbanestrekningen fra Porsgrunn til Brokelandsheia - som vil binde sammen Vestfoldbanen og Sørlandsbanen. Planarbeidet på Grenlandsbanen må starte nå. La det også være opplest og vedtatt at det fra nå av ikke må bygges en eneste meter jernbane i Norge uten at den er dobbeltsporet, understreket Skaiaa.

Skaiaa så også prosjektet i miljøsammenheng.-Vi har ikke noe mer miljøvennlig fremkomstmiddel enn tog. Sørvestbanen vil bidra til at å redusere dagens forurensing fra transportsektoren. Banen vil over tid være det mest miljøvennlige og effektive transportmidlet i landsdelen. Vi må stå på for å få folk over fra bil til tog og gods over fra trailere til jernbanevogner.

Han presenterte en oversikt over mulige nye reisetider når jernbaneforbindelsen er på plass. En reise med Sørvestbanen mellom Kristiansand og Oslo vil ta to og en halv time og mellom Kristiansand og Stavanger en time og trettisju minutter. -Jeg har ikke snakket med et menneske som ikke er enig i Sørvestbaneprosjektets fortreffelighet. De sier til meg. Får dere dette til skal jeg sannelig ta toget. Vi i Jernbaneforum står på. Vi har visjoner. Yes, we can do it!

av Torkelsen, Jan H., publisert 27. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Samferdsel

 • Selvkjørende Buss
  av jto, 10.10.19

  Det må tas høyde for teknologisk utvikling i transportsektoren

  Les mer
 • Åpning Av Gs -vei
  av jto, 08.10.19

  Flott åpning av ny gang- og sykkelvei i Songdalen

  Les mer
 • Bygg - Og Anleggsteknikk
  av jto, 01.10.19

  Bygg- og anleggslinja på Byremo videregående skole med på fylkesveiprosjekt

  Les mer