En svært opplagt programleder Lene Langemyr fra NHO Agder kunne torsdag ta i mot nærmere 200 tiende-klassinger fra Kristiansand og en del omliggende kommuner på Tangen videregående skole til ”MAD Å LEVEN”. Etter at elevene hadde drukket en sprudlende aperitiff ved velkomst fikk de i løpet av en snau time innblikk i yrkes- og utdanningsmulighetene innen restaurant og matfag. De fikk høre hvordan unge forbilder har kommet seg ut i attraktive jobber. De fikk også møte den berømte kokken Trond Moi som selv tok sin kokk-utdanning i Kvinesdal og siden er blitt både TV-kjendis og innehaver av den store restaurantkjeden Bølgen&Moi.

Etter orienteringene var det igjen sprudlende stemning og trøkk i inngangshallen på Tangen. Bandet ”Garderobe på eget ansvar” fra musikk, dans og drama på Lister videregående skole,

Mad å leven på Tangen
Det var stort oppmøte av tiendeklassinger på arrangementet på Tangen videregående skole.
avdeling Lyngdal fikk gulvet til å dirre og godfoten til å trippe med i taktene. Bandet har vunnet priser og er svært etterspurt til spillejobber. Konserten ble fulgt opp av servering av velsmakende tapasretter som skolens kokk-elever sto for.

Leder Olav Haavorstad i fylkeskommunens hovedutvalg for kultur- og utdanning var veldig imponert over arrangementet. –Dette er veldig bra og et vel tilrettelagt informasjonstilbud om yrkes- og utdanningsvalg for målgruppen. Det er behov for flere elever og lærlinger innen restaurant og matfat. Dette er noe blant annet næringen har påpekt i lengre tid. Jeg håper denne type arrangementer vil bidra til flere søkere og at næringen med tiden får de fagfolkene det er behov for, sier Haavorstad.

Utdanningsrådgiver Fred Skagestad opplyser om at det blir flere arrangementer om yrkes- og utdanningsvalg i tiden fremover. MAD Å’ LEVEN arrangeres igjen på Bluebox UiA i Grimstad 20. januar. UNG TEKNO 2011 arrangeres på Tangen videregående skole i Kristiansand, 27.januar Elever i 10. trinn i agderfylkene inviteres til opplevelsesdag - jenter er spesielt velkommen. Unge forbilder - elever, lærlinger og studenter - vil fortelle om sine valg av teknologifag. Det blir teknoshow, underholdning og lunsj.
JENTER OG TEKNOLOGI arrangeres på ny Casmpus UiA i Grimstad 24. februar. Jenter i videregående opplæring på Sørlandet inviteres. Studenter og unge forbilder fra arbeidslivet vil fortelle om sine valg av teknologifag. Også her blir det teknoshow, omvisning, underholdning og lunsj.
Garderobe på eget ansvarBandet "Garderobe på eget ansvar" fikk det til å sprudle under MAD Å LEVEN-arrangementet.


av Torkelsen, Jan H., publisert 14. januar 2011 | Skriv ut siden