Hva er skatt og hvorfor skal vi betale det? Hva bruker de skattepengene til? Dette skal elever flere steder i landet lære om. Over 1.200 elever over hele landet vil gjennomføre programmet når representanter fra Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) går ut i skolen for å undervise. I hver klasse stiller to veiledere rekruttert fra SMSØ. Alle har vært på kurs hos Ungt Entreprenørskap. Samarbeid mot svart økonomi er en allianse av NHO, LO, KS, Unio, YS og Skattetaten. Alliansen jobber forebyggende mot svart økonomi på en rekke områder, blant annet med flere store tiltak rettet mot ungdom.

- Skatt er en viktig del av grunnlag for det flotte samfunnet vi har i Norge. Holdninger dannes tidlig,

Svein Kristensen
Svein Kristensen
og det er viktig at elevene ser sammenhengen. Det blir nok en annen opplevelse å stå foran en klasse med 9-åringer enn en forsamling med næringslivsfolk som jeg ofte snakker for. Jeg er veldig spent, sier skattedirektør Svein Kristensen som er en av flere som er med på undervisningstiltaket..


av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden