-Prosjektet FRITT VALG har ønsket å få frem refleksjoner og synspunkt fra unge på hva som er utfordringene og mulighetene når det gjelder å kunne ta frie og modige valg for fremtiden - både når det gjelder utdanning og yrke. Derfor er arrangementer som UNG-TEKNO viktige. Her møter vi ungdom i 10. klasse som skal ta utdanningsvalg. Opplegget rundt arrangementet er bra. Det er slik ungdommen setter pris på å bli informert - gjennom å se og høre på andre ungdommer som fremstår som rollemodeller for det utdannings- og yrkesvalget de har satset på. Det at nesten 250 ungdommer deltar på arrangementet på Tangen videregående skole viser at det er attraktivt, sier prosjektleder for FRITT VALG Eva-Kristin Paschen-Eriksen.

Prosjektleder for UNG-TEKNO Fred Skagestad i NHO Agder opplyser at det er åttende år påKompetanserådgiver Fred Skagestad fra NHO rad UNG-Tekno arrangeres på Agder. Vest-Agder fylkeskommune er en sentral samarbeidspartner. -På arrangementet i dag deltar ungdom fra Audnedal, Marnardal, Lyngdal, Søgne Songdal og Kristiansand. Flere ungdommer er med på scenen å forteller sine historier, noen bidrar i teknoshowet, elever her på Tangen videregående skole står for servering og det populære bandet ”Garderobe på eget ansvar” fra Lyngdal videregående skole får det til å svinge.

Eriksen og Skagestad har begge registrert at det nytter å drive utdannings- og yrkesvalgsinformasjon gjennom slike arrangementer. – Vi ser det på søkertallene til både videregående skoler og universitetsutdanning. Det er stadig flere jenter som søker teknologifag og ingenørfaglige studietilbud. I fjor registrerte en også at flere gutter valge utdanning inne helse- og sosialfag, sier de to.
UNG-TEKNO på Tangen vgsMange 10. klassinger fra flere kommuner deltok i UNG-TEKNO arrangementet.

av Torkelsen, Jan H., publisert 28. januar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer