Han viser til at et utvalg med representanter fra Agder naturmuseum og Universitetet i Agder har utarbeidet en skisse over mulige samarbeids- og tilknytingsformer mellom de to institusjonene.

Agder naturmuseum og botaniske hage er i dag et interkommunalt selskap, som eies av Vest-Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune. Driften er delvis finansiert av eierne og dels av Kulturdepartementet.

Agder Naturmuseum og Botaninske HageUniversitetet i Agder ser i dag positivt på planene om nærmere tilknyting til museet. -II utgangspunktet ser vi positivt på dette, for de naturhistoriske samlingene er verdifulle med tanke på undervisning, formidling og forskingssamarbeid innen naturfag. Universitetsstyret hadde saken oppe i november i fjor og sluttet seg til planene om videre utredningsarbeid i samarbeid med Agder naturmuseum, sier universitetsdirektør Tor A. Aagedal til Forskerforum.

Han opplyser at universitetet nå venter på tilbakemelding fra Agder naturmuseum. -Saken må blant annet drøftes internt med eierne, så vi avventer videre planlegging til museet har tatt opp saken med eierne og museumsstyret, sier Aagedal.


av Torkelsen, Jan H., publisert 14. februar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer