Utstillingen "Feber og fellesskap - epidemienes århundre 1820-1920" er til utlån, melder Vest-Agder museet. Utstillingen åpnet på Odderøya i Kristiansand i juni i fjor. Den handler om smittsomme sykdommer og forsøkene på å bekjempe dem. Sentralt i presentasjonen er fire kortfilmer, skapt av Dokufilm v/ Frode Vestad. I tillegg vises nærmere 20 digitale fortellinger - om medisinhistorie, Sunnhetsloven, barnesykdommer, kopper, fnatt, kolera, nervefeber, tuberkulose og spanskesyken.

Publikum kan lese om ulike sykdommer, hvordan de påvirket 1800-tallssamfunnet, og hvordan folk i fellesskap klarte å få kontroll over dem. Man kan også utforske en verden i miniatyr ved hjelp av lupe og prøve sine kunnskaper om menneskets indre organer ved å sette sammen en torso og studere bilder.
Her finner dere mer informasjon om utstillingen, og vilkår for utlån.
Hvis ditt museum eller kulturinstitusjon er interessert i å låne den, ta kontakt med Judith Nilsen.

av Torkelsen, Jan H., publisert 15. februar 2011 | Skriv ut siden

Error loading MacroEngine script (file: ~/macroscripts/heltblank/content/right.cshtml)

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer