Fylkestinget godkjente tirsdag en ny selskapsavtale for Kilden Teater og Konserthus IKS. Den samsvarer med den avtalen som i styret for Kilden IKS vedtok 24. januar i år. Fylkestinget samtykker i at Aust-Agder fylkeskommune og Grimstad kommune opptas som nye eiere i selskapet slik avtalen forutsetter. Videre er fylkestinget enig i at Agder Teater AS oppløses og avvikles og at virksomheten overføres til Kilden teater og konserthus IKS.

Det har vært gjennomført drøftinger mellom de institusjonene som skal inn i Kilden og nåværendeKilden front med bølgevegg eiere av Agder Teater AS, Stiftelsen Kristiansand Symfoniorkester og Stiftelsen Opera Sør. Resultatet av disse drøftingene er at selskapsavtalen for selskapet som skal stå for driften av Kilden - Kilden Teater og Konserthus for Sørlandet IKS - endres og at de nåværende institusjonene legges ned. Det er enighet om en avtale. Det kreves nå bare en godkjenning fra eierne så er eierskapet og driftsopplegget for Kilden klart.

Nye eiere i Kilden teater og konserthus IKS blir Aust-Agder fylkeskommune og Grimstad kommune. Det er en logisk utvidelse av eierskapet. Aust-Agder fylkeskommune fordi institusjonene som skal inn i Kilden er landsdelsinstitusjoner. Aust-Agder fylkeskommune har allerede eierskap i Agder Teater og Opera Sør. Grimstad kommune har medansvar knyttet til Fjæreheia som er et viktig spillested for institusjonene i Kilden.


av Torkelsen, Jan H., publisert 24. februar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Vest -Agder Fylkesmuseum - Setesdalstunet
  av jto, 22.11.19

  Det er bevilget midler til videreutvikling av Kristiansand museum

  Les mer
 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer