Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, vil åpne Vest-Agder museets nye utstilling om religion og tro. I utstillingen vil besøkende møte 30 mennesker som forteller om det de tror på og hvordan tro har påvirket deres liv. De kan se hvordan ti forskjellige tros- og livssynssamfunn presenterer seg selv, og kan lese mer om hva skoleelever i konfirmasjonsalderen synes om å være del av et trossamfunn. Besøkende vil også få informasjon om hva forskere har funnet ut om forandringer i det religiøse livet i regionen fra 1800 til i dag. ”Er Sørlandet så spesielt?”, er et av spørsmålene man vil få svar på. Andre spørsmål må man reflektere over selv.

Museet håper at besøkende vil bli utfordret til å ta innover seg synspunkter som de kanskje ikke har møtt før. At publikum er interessert i å høre mer om hva medmennesker har å berette, og at det respekterer mangfoldet av meninger som man vil møte. Tro er viktig for de aller fleste, uansett om man tror på en Gud, ånder, et selvbestemt liv eller en kombinasjon av dette.
I et intervju med Fædrelandsvennen for en tid tilbake fortalte Hans-Erik Dyvik Husby noe om bakgrunnen for at han kommer til Kristiansand. Les hele intervjuet her.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer