Lister videregående skole, avdeling Flekkefjord var representert med et lag på Nasjonal Grundercamp - landsfinale for videregående skole i Trondheim 26.-28.januar. Campen ble arrangert av Ungt Entrepenørskap.  Laget besto av vinnerne fra den lokale Gründercampen, Rolf Gyland, Ådne Stokkeland, Sigbjørn Lilledrange og Magnar Gya. Ove Larsen var med som veileder og reiseleder. Deltakerne har skrevet en egen beretning fra turen til Trondheim og deltakelsen i arrangementet.

”Vi nådde Trondheim onsdagskvelden. Rett etter innsjekk på hotellet ble guttene med på hver sine lag i et rebusløp rundt i byen med innlagte praktiske oppgaver. Da var de sammen med deltakere fra noen andre av de i alt 24 lagene fra hele landet som deltok

Grundercamp--konsentrasjons
Laget i forberdelsessamtale på NTNU.
.

Torsdag formiddag ble alle busset til NTNU (universitetet i Trondheim). Der var det offisiell åpning med representanter fra universitetet, ENOVA og Ungt Entrepenørskap. Som avslutning på åpningen fikk alle gruppene følgende oppdrag: foreslå et produkt, tjeneste eller kampanje som kan bidra til økt bevissthet om og redusert bruk av energi blant ungdom. De neste timene jobbet gruppene intenst med idemylding og bearbeiding av gode ideer. Samtidig var det omvising og foredrag for lærerne som var med.

Etter køståing i kantina og middag ble alle busset til Tora Storm videregående skole i Trondheim sentrum. Der fortsatte arbeidet i grupper utover ettermiddagen og kvelden. Noen holdt det gående hele natta, og var ikke fristet av sovepose på klasseromsgulv. Lærerne fikk gå tilbake til hotellet og sove der i ro og mak.

Fredag morgen halv åtte skulle foretningsplan være ferdig og leveres juryen. Deretter var det frokost og rydding før juryen kom rundt til gruppene for presentasjoner. Seks lag ble plukket ut til finale, men gutta fra Lister videregående var ikke blant dem. I finalen skulle ideene til de seks gruppene presenteres for alle og de tre beste ble så plukket ut av juryen. Det var nok ikke så enkelt, ingen av ideene pekte seg spesielt ut som mye bedre enn noen andre."

Grundercamp---presentasjon-
Juryen følger nøye med på Ådne Stokkelands forklaring om Wattch – et produkt som viser strømforbruk i kroner på gutterommet med mulighet for trekk i ukelønn dersom forbruket blir høyere enn pappa liker.

av Torkelsen, Jan H., publisert 9. februar 2011 | Skriv ut siden