Søndag 13. februar åpner en separatutstilling med Reidar Rudjord sin grafikk og malerier på Nordberg Fort. Utstillingen åpnes i formidlingsbygget søndag kl 1300 ved Fyrlyd: Ingvild Koksvik Amundsen synger mens Lars Jakob Rudjord spiller piano.

Det er Galleri Lista Fyr ved Alfred Vaagsvold som på vegne av Farsund kommune har kurert utstillingen.Utstillingen står til og med søndag 10. april.

Bildene som vises, er en del av mange års billedforskning med våtmarksområder på Lista som tema. Utstillingen tar utgangspunkt i motsetningene stort-lite format og abstrakt-figurativt formspråk.

Komposisjon og motiv gjennomarbeides i veggstore formater, og gjentaes i små formater i tresnitt og etsninger. Bildene viser hvordan motivene er blitt utforsket i et abstrakt formspråk med Rudjords kjente strek og form, og i landskapsbilder av mer figurativ karakter.

Reidar Rudjord ble født 21. september 1930 i Farsund. Han er en anerkjent norsk grafiker og maler. Særlig er hans motiver fra Hellemyra viden kjent. Rudjord debuterte med aquatinten "Generasjonen" på Høstutstillingen i 1955.Rudjord er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo 1952-1954 og 1955-1957 etter først å ha gått på Statens håndverks- og kunstindustriskole 1948-1952, i 1957-1958 studerte han i grafikkklassen ved Accademia di Belle Arti i Firenze, i 1960 i grafikklassen ved Rijksacademie van Beeldende Kunsten i Amsterdam. I 1960-1962 studerte han hos Stanley William Hayter i det kjente grafikkverkstedet Atelier 17 i Paris, der han lærte å trykke flerfargetrykk fra én og samme plate. Sammen med Anne Breivikk startet han den 5. februar 1963 det som skulle bli det betydningsfulle Atelier Nord i Oslo, men flyttet i juni 1966 hjem til Farsund hvor han fikk sitt eget atelier. I nærmere femti år har han trofast dyrket Hellemyra og det øvrige landskapet på Lista, og utnyttet Hayters prinsipper til å lage en helt spesiell, forreven myrgrafikk, som han er alene om i verden. På Trollkjerka over barndomshjemmet sitt på Sunde har han sitt atelier, Bellevue, hvor han har utsikt fra LIndesnes i øst og nesten til Egersund i vest. (Kilde: Wikipedia)
Utstillingen vil stå til og med 10. april.

av Lund, Hans Christian, publisert 11. februar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Bredalsholmen Fotografert Fra Fly
  av jto, 21.11.19

  Forholdene for besøkende på Bredalsholmen og til DS Hestmanden skal utbedres

  Les mer
 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer