Samtlige av partiene som nå er representert i fylkestinget i Vest-Agder har nå valglistene til fylkestingsvalget i høst så godt som klare. Tar en utgangspunkt i de kandidatoversiktene som har vært presentert i media og på partienes nettsider kan det slås fast at det blir et stort flertall av nye ansikter i fylkestinget som skal velges. Dersom høstens valg gir samme representantsfordeling som i det nåværende fylkestinget vil det blant de 35 representantene være igjen 15, mens det kommer inn 20 nye representanter. Ser en på listene som foreligger vil det bli enda flere nye representanter dersom valgresultatet endres.

Det er også utskiftinger på første plass på listene til fire av de ni partiene som nå er representert i fylkestinget. På Fremskrittspartiets liste overtar Kåre Glomsaker etter Arild Birkenes. Høyre flytter opp Terje Damman, som tar over førsteplassen etter Irene M. Haugaa. På Venstres liste er Anne Margrethe Larsen tilbake i fylkespolitikken på partiets førsteplass etter blant annet å ha sittet en periode på Stortinget. Også Sølvi Gjerdahl Thomassen stiller seg til rådighet for fylkespolitikk igjen som første representant på Sosialistisk Venstrepartis liste. Hun overtar plassen etter Erik Müller.

Fem partier satser på samme listetopper som nå. Fylkesordfører Thore Westermoen topper Kristelig Folkepartis liste. Fylkesvaraordfører Toril Runden forsetter som førstevalg for Arbeiderpartiet. Senterpartiet har igjen Sigmund Oksefjell øverst. Pensjonistpartiet satser på ny på Odd A. Salvesen som listetopp. Vidar Kleppe er igjen på førsteplass hos Demokratene.


av admin, publisert 23. februar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Politikk

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Terje Damman Og Aleksander Lien Inngår Avtale
  av jto, 02.12.19

  Fylkeskommunen og Ungt entreprenørskap Agder har inngått avtale

  Les mer
 • HU Utdanning Og Kompetanse 2019
  av jto, 12.11.19

  Forberedelsen til fire år med politisk virksomhet i gang

  Les mer