Vest-Agder fylkeskommune og Vest-Viru len i Estland har i henimot 16 år vært vennskapsfylker. Det har vært sporadisk kontakt mellom politikere, administrasjon og enkelte fagmiljø og kulturgrupper i begge fylkene i årenes løp. I årets første nummer av Estlands-nytt som utgis av Norsk-estisk forening er det større oppslag om denne vennskapsforbindelsen. Artikkelen er skrevet av rådgiver Inga Lauvdal, i regionalavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune.

Hun opplyser at fylkesutvalget har bestemt at de vil se på vennskapsavtalen på nytt i forbindelse med en gjennomgang av fylkeskommunens strategi for internasjonalt arbeid. Dette arbeidet er i oppstartfasen.

For øvrig er det planer om å invitere noen ungdommer fra Vest-Viru til fylkesmønstringen i Ungdommens Kulturmønstring i Vest-Agder 9. april. Da markeres at Ungdommens Kulturmønstring arrangeres i fylket for 25. år på rad.

Her kan du lese hele artikkelen i Estlands-nytt.
Estlands-nytt artikkel


av Torkelsen, Jan H., publisert 18. februar 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer
 • Risøbank I Mandal
  av jto, 27.09.19

  Stabil virksomhet for Risøbank IKS i Mandal

  Les mer
 • Jury Fylkeskulturprisen 2019
  av jto, 26.09.19

  Juryen for fylkeskulturprisen og frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge er oppnevnt

  Les mer