Fred Skagestad, utdanningsrådgiver i NHO Agder, gleder seg over at en av seks som søker Vg1 TIP i Aust-Agder og Kristiansandsregionen er jenter. Tall fra fylkeskommunene i Agder viser at 55 jenter har teknikk og industriell produksjon som sitt førsteønske. Dette er blant annet resultatet av et langsiktig samarbeid, hvor jenter har stått frem som forbilder på Jenter og teknologi, UNG TEKNO, utdanningsmesser og blitt fokusert i media, sier Skagestad. Bak de aktuelle arrangementene står NHO Agder, fylkeskommunene i Agder, Fritt Valg, LO, NITO, Tekna og Universitet i Agder.

-Dette er viktig med tanke på fremtidig rekruttering til bilbransjen og industrien på Sørlandet. Bedriftene ønsker flere motiverte søkere velkommen til skoletilbud som fører frem til læreplasser og utfordrende jobber, sier Skagestad.

-Mange bedrifter foretrekker ledere, ingeniører og andre medarbeidere, som har startet sin karriere som lærling. Med læretid og fagbrev finnes store muligheter til videreutdanning med teknisk fagskole og høyere utdanning. Jeg vil her spesielt nevne Y-veien innen mekatronikk ved UiA Campus Grimstad, avslutter Skagestad.


av admin, publisert 28. mars 2011 | Skriv ut siden

Siste fra Utdanning

 • Hilde Og Damman Undertegner Avtale Vedrørende Skoleanlegg I Søgne
  av jto, 03.12.19

  Viktige avtaler på plass for ny videregående skole i Søgne

  Les mer
 • Datatastatur
  av jto, 20.11.19

  Går inn for å få digital skolehelsetjeneste for hele Agder

  Les mer
 • Bonga -prosjekt
  av jto, 18.11.19

  Tangen videregående skole engasjert i Tanzania-prosjekt

  Les mer