Foreningen Furulundens venner i Mandal fikk Vest-Agder fylkeskommunes frivillighetspris for 2010 for arbeid for barn og unge. Prisen består av kr. 25.000 og et kunstverk og en fuglekasse i keramikk. Foreningen har nå, i etterkant av sitt årsmøte, sendt brev til fylkeskommunen hvor det uttrykkes takk for prisen som de mottok like før jul. -Det satte vi stor pris på, for vi har forsøkt å legge fokus på akkurat barn og unge i vårt arbeid. Pengebeløpet vil bli brukt til benker og bord ved fyrlykta "Bestemor" som nå har fått et nytt dekk rundt seg. Området blir fittig brukt av barnehager, skoler, ungdom og godt voksne også for den saks skyld, skriver foreningens leder Unni Iversen.

"Kongefuglekassen", som også var en del av prisen, er tildelt Torbjørn Fredriksen. -Mer enn noen annen har han ivret for å sette opp fuglekasser i Furulunden. Han er også den som sørger for frø til fuglene i fuglemateren på +plass i vinterhalvåret, opplyser Iversen.

Furulunden er et friluftsområde i Mandal. Det er et stort skogs-/parkområde på 1400 dekar som

Sjøsanden
Sjøsanden
ligger mellom bebygde områder i byen, og ikke mer enn ti minutters gange fra bykjernen. Furulunden ble i 2001 kåret til Norges beste friluftsområde. Området er som Mandal forøvrig veldig flatt, men med enkelte koller/heier/åser.
Foreningen Furulundens Venner ble etablert i 1995, og er en interesserorganisasjon som arbeider for bevaring og vedlikehold, og mot nye inngrep i Furulunden og Risøbankområdet.
"Dugnadsgjengen" er en egen organisasjon, som sammen med parkvesenet, sørger for løpende vedlikehold av Furulunden. "Dugnadsgjengen" samarbeider tett med Foreningen Furulundens Venner.

av Torkelsen, Jan H., publisert 1. januar 0001 | Skriv ut siden

Siste fra Kultur

 • Juleverksted 2019
  av jto, 01.11.19

  Førjulsverksted på Sjølingstad og Vigeland hus

  Les mer
 • Publikumsmottak Kanonmuseet
  av jto, 28.10.19

  To millioner til publikumsmottak på kanonmuseet i Kristiansand

  Les mer
 • VAM
  av jto, 30.09.19

  Godt fjorår for Vest-Agder-museet

  Les mer